Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. let z.s. Veterán Policie ČR - Muzeum Policie ČR Praha

15. 9. 2018


10. let založení z.s. VETERÁN Policie ČR

      V areálu Muzea Policie ČR za přítomnosti premiéra České republiky Ing. Andreje Babiše, prezidenta sdružení plk. v. v. JUDr. Jaroslava Zemana, ministra obrany Mgr. Lubomíra Metnara a řady dalších účastníků se dne 12. září 2018 uskutečnilo slavnostní shromáždění k 10. výročí založení z.s. VETERÁN POLICIE ČR.


        Při této příležitosti byli oceněni nejen příslušníci Policie České republiky, ale i ti, kteří zásadním způsobem podpořili činnost a fungování spolku. Za Východočeský klub celních veteránů byli přítomni předseda klubu emeritní celní rada Bohumil Brandejs a tajemník klubu emeritní celní inspektor Jirka Panuš.
Na závěr slavnosti byly položeny věnce za padlé příslušníky při výkonu služby.

    Spolek působí na ryze profesním základě jako celostátní organizace s právní subjektivitou a je zapsán u rejstříkového soudu při Městském soudu v Praze. 
      Spolek směřuje k udržování vztahů a kontaktů mezi bývalými a současnými příslušníky PČR na osobní i společenské úrovni. Hájí a prosazuje oprávněné zájmy svých členů z hlediska sociálního a společenského postavení, ochrany zdraví, práv a svobod s přihlédnutím k evropským standardům. Spolupracuje s ostatními organizacemi na zajištění důstojného postavení bývalých policistů, jakož i s mezinárodními organizacemi policejních veteránů v zahraničí a organizací IPA – Mezinárodní policejní asociace.

     Východočeský klub celních veteránů z Horní Lipka spolupracuje se z.s. Veterán Policie ČR Pardubického kraje již v horizontu několika let; ke vzájemné společenské účastí patří vzpomínkové akce u pomníku dozorce FS Josefa Navrátila, respicienta FS Františka Kabrhela a štáb. stržm. Josefa Hendrycha; k pravidelné účasti Veteránu policie patří i příležitost narozenin četaře Arnošta Hrada či každoroční účast na oslavách výročí Vzniku RČS. 
                                                                                                                 -pnš-