Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. SETKÁNÍ CELNÍKŮ V DOLNÍ LIPCE ve dnech 27. – 29. ZÁŘÍ 2017

2. 8. 2017

xi-hranicari-2017-celek-1-.jpg

 

 

Vážené kolegyně, Vážení kolegové,

Východočeský klub celních veteránů, v souladu se schváleným plánem činnosti na rok 2017, připravuje

 

11. SETKÁNÍ CELNÍKŮ V DOLNÍ LIPCE

ve dnech

27. – 29. ZÁŘÍ 2017

 

    Tato akce vznikla v roce 2004 pod názvem „ Hraničář “ a původním záměrem pořadatelů bylo umožnit setkávání českých a polských celníků, kteří společně vykonávali službu na hraničních přechodech. Pořadatelé se postupně rozhodli umožnit účast všem zájemcům o tuto akci a v současné době neexistují pro současné i bývalé zaměstnance CS žádná omezení z hlediska účasti. Kromě toho zveme také další hosty, kteří spolupracují s naším klubem a pomáhají nám v naší činnosti. V souvislosti s rekonstrukcí bývalého areálu CS v Horní Lipce, využijeme pro letošní setkání areál Středního odborného učiliště v Králíkách - Dolní Lipce.

 

 

  Kromě tradičních součástí programu, kterými jsou účast na vzpomínkových slavnostech ve Vrchní Orlicí a Mladkově, jsme letos zařadili do pátečního programu prohlídku Ruční papírny a muzea papíru ve Velkých Losinách a také tamního  zámku. Na zpáteční cestě se zastavíme na oběd v restauraci Holba v Hanušovicích a zájemci si v budově restaurace mohou prohlédnout Pivovarské muzeum.

 

   Páteční večer je vyhrazen pro tradiční posezení u táboráku za doprovodu celnické kapely KONTRABAND. Vzhledem k tomu, že na setkání bezprostředně navazují 15. Sportovní hry východočeských celníků, je tento večer příležitostí k vzájemnému se poznání. Dostatečná ubytovací kapacita umožňuje účastníkům obou akcí strávit příjemný víkend na Králicku. Účastníci setkání tedy mohou zůstat i po dobu konání sportovních her. Pokud bude dostatečný počet zájemců, zařadíme dne 28. září 2017 do programu tradiční výstup na Králický Sněžník nebo Klepáč.

 

   Vzhledem k tomu, že podle zájmu o účast na tomto setkání musí pořadatelé v dostatečném předstihu připravit ubytování a zajistit dopravu, zveřejňujeme tuto informaci již nyní. Doprava na všechny plánované akce bude zajištěna autobusem, jízdní řád bude vypracován na základě došlých přihlášek. Dovolujeme si požádat všechny případné zájemce o účast na této akci, aby nám přihlášky, která je součástí této informace, zaslali co nejdříve nejpozději však do 15. září  2017.

 

  Občerstvení a stravování bude od zahájení až do ukončení akce zajištěno v areálu SOU v Dolní Lipce, kde bude také zajištěno ubytování. Za ubytování bude vybírán poplatek 100,- Kč za 1 noc.

 

Přihlášky či dotazy směřujte na místopředsedu VKCV p. Ladislava Brůhu, který je garantem této akce. Kontakt l.bruha@centrum.cz , tel. 603 598 891, preferujeme dotazy mailem.

 

Rada VKCV

 

Závazná přihláška

na 11. Setkání celníků v Dolní Lipce

27.9. – 29. 9. 2017

 

Jméno, příjmení :

Adresa :

Kontakt :

Datum příjezdu na akci:

Požadavek na ubytování ve dnech :

 

Mám zájem zúčastnit se:

  • * vzpomínkové akce ve Vrchní Orlici
  • * vzpomínkové akce v Mladkově
  • * výletu do Velkých Losin a Hanušovic
  • * setrvat po dobu sportovních her
  • * výstupu na Králický Sněžník 28.9.

 

 

* nehodící se škrtněte