Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. sportovní hry Horní Lipka 14. - 16. června 2013

27. 6. 2013

   Třetí červnový víkend ožil areál objektu CS v Horní Lipce díky účastníkům 11. ročníku Sportovních her východočeských celníků. Přes počáteční obavy o zájem zúčastnit se této akce, se nakonec přihlásilo  šest družstev. Organizační změny v CS, které proběhly k 1. lednu 2013, se promítly i do názvů týmů. Pořadatelé poprvé přijali do soutěže družstvo

  • - Celních skladů Klášterec nad Orlicí,
  • - Povedenou partičku složenou z hráčů bývalých útvarů (CÚ ÚO, CŘ HK) a
  • - mužstvo Klubu celníků Orlicko.
  • - po delší době se přihlásilo také družstvo Pardubic.

   Tradičními účastníky byly týmy Hradce Králové a polští kolegové z IC Wroclaw. Hostem sportovních her byla dvoučlenná delegace Spolku histórie colníctva  a finančnej správy Slovenské republiky.

   Vzhledem k nadmořské výšce, ve které se hry konaly, přijela řada účastníků již v pátečním podvečeru, aby se aklimatizovala. Zbývající dorazili v sobotu ráno. Po uvítání účastníků, zahájil hry předseda VKCV Bohumil Brandejs, který se následně aktivně zapojil do turnaje v odbíjené v dresu Hradce Králové. Další sobotní disciplínou byla střelba ze vzduchovky a následoval turnaj ve stolním tenisu. Kolem osmé hodiny večerní byli na výsledkové tabuli uvedeni vítězové v odbíjené – Povedená partička, ve střelbě – Celní sklady Klášterec a stolním tenisu Hradec Králové.

   Poté následoval již tradiční společenský večer s hudebním doprovodem, táborákem a grilovanými pochoutkami.

   Po nedělní pozdější snídani, byla zahájena poslední disciplína, kterou byl nohejbalový turnaj, který vyhrálo družstvo Povedené partičky. Po dobrém obědě byly vyhlášeny výsledky v jednotlivých disciplínách a také v soutěži družstev. Celkovým vítězem se stalo družstvo Hradce Králové, za kterým následovali Povedená partička, Celní sklady Klášterec, Pardubice, KC Orlicko a IC Wroclaw. Byli také vyhlášeni nejlepší sportovci v jednotlivých disciplínách Olda Kouřil v odbíjené, Olda Švéda ve střelbě, Tomasz Kolsut ve stolním tenise a Lukáš Halva v nohejbale.

   Nejvšestrannější sportovkyní byla vyhlášena Petra Husárová. Pořadatelé letos také ocenili nejlepšího vedoucího družstva, kterým se stal Piotr Bober z IC Wroclaw. Sportovní hry ukončil člen rady VKCV Ladislav Brůha, který přislíbil angažmá členů klubu i v dalším ročníku.

   Letošní ročník proběhl poprvé plně v režii Východočeského klubu celních veteránů, který na zajištění akce uvolnil také potřebnou finanční dotaci. Pořadatelé také zohlednili  personální problémy některých mužstev a povolili alternativní starty hráčů. Tak se stalo, že Zdeněk Kosek se stal majitelem dvou medailí v soutěži družstev a to za 1. a 3. místo.

   Celé hry proběhly v kamarádské atmosféře a bez zbytečné rivality. K tomu nepochybně přispělo i prostředí areálu Horní Lipka, zasazeného do podhůří Králického Sněžníku, vstřícnost a ochota členů organizačního týmu. Je třeba ocenit práci těch, kteří se od úterý až do pondělí následujícího týdne nezištně podíleli na přípravě a následném úklidu areálu (Evžen Malý, Karel Štěpán, František Dostál, Ladislav Brůha).

   Také je třeba poděkovat všem, kteří nám jakýmkoliv způsobem pomohli a umožnili uspořádání akce, která je příležitostí k setkání a pobavení desítek současných i bývalých zaměstnanců CS. V tom je bezesporu její největší hodnota.


                                  Rada
                                  Východočeského klubu celních veteránů