Jdi na obsah Jdi na menu
 


144. výročí narození JUDr. Emila Martince - leden 2013

28. 1. 2013

       Ve čtvrtek dne 26. ledna 2013 se v Horním Jelení sešli zástupci Východočeského klubu celních veteránů Horní Lipka  Bohumil Brandejs, Ladislav Brůha a Jiří Panuš  a vedení celních úřadů pro Královéhradecký kraj (plk. Mgr. Petr Kašpar  a plk. Mgr. František Halás) a  Pardubický kraj (plk. Mgr. Jiří Pražák a plk. Ing. Roman Šťovíček), aby  si připomněli 144. výročí narození  zdejšího rodáka, zakladatele moderního československého celnictví, JUDr. Emila Martince.

     Spolu s vedením městského úřadu při krátkém pietním aktu ozdobili pamětní desku  připomínající  JUDr. Martince  věnečkem se stuhou VKCV a květinami.

     Potom členové Rady VKCV a obou celních úřadů společně odjeli do České Třebové. Při pracovním obědě a po prohlídce  nově otevřeného územního pracoviště  CÚ pro kraj Pardubice v  České Třebové  projednali   vzájemnou  spolupráci v roce 2013 a snažili se řešit otázku  sídla  VKCV v Horní Lipce.

     Výsledkem jednání byl příslib dohody o vzájemné spolupráci mezi VKCV a  oběma celními úřady  a dohoda  o  vzájemné informovanosti  o problémech,  které přinášejí  změny  ve struktuře  celní správy.

Bohumil  Brandejs, předseda