Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. sportovní hry 2017

8. 10. 2017

 

 

15. ročník Sportovních her východočeských celníků

 

    Jubilejní 15. ročník sportovních her se uskutečnil v netradičním termínu 30. září a 1. října 2017 a bezprostředně navazoval na 11. Setkání celníků. Obě akce se tentokrát konaly v areálu SOU opravárenského v Dolní Lipce a důvodem změny termínu i místa konání byla probíhající rekonstrukce areálu na Horní Lipce. Prodloužený víkend, navazující na státní svátek a změna termínu se negativně promítly do počtu přihlášených družstev a tak pořadatelé nakonec přivítali pouze reprezentanty Krajského úřadu Pardubice, CÚ Hradec Králové, Povedené partičky celníků, IC Wroclaw a Východočeského klubu celních veteránů. V pátečním podvečeru (29.09.) začali přijíždět účastníci her i členové pořadatelského týmu, které očekávali účastníci setkání celníků, kteří si prodloužili svůj pobyt až do neděle. Večerní posezení s hudebním doprovodem kapely KONTRABAND se protáhlo až do prvních sobotních hodin.

 

    Po odpočinku v modernizovaných prostorách internátu SOU, přivítalo účastníky chladné, ale slunečné sobotní ráno a krásné počasí vydrželo až do ukončení her. Po dobré snídani se sportovci vypravili autobusem do Králík, aby ve sportovním areálu Základní školy Králíky, absolvovali disciplíny prvního dne (30.09.). K dispozici jim byly dva perfektně připravené kurty, klubovna a kvalitní sociální zázemí, včetně šaten a sprch. Účastníky, přivítal místopředseda VKCV, emeritní celní rada Ladislav Brůha, který je seznámil s organizačními záležitostmi a hracím systémem. Poté předseda VKCV, emeritní celní rada Bohumil Brandejs, s podporou trumpetisty Libora Netušila, oficiálně zahájil sportovní hry.

 

     První disciplínou byl turnaj ve volejbalu, který se hrál na dvou kurtech systémem každý s každým na dva vítězné sety. Krátce před polednem byl znám vítěz, kterým se stala Povedená partička před CÚ Hradec Králové. Turnaj proběhl bez rušivých momentů, k čemuž přispěli i oba rozhodčí na empajru, kterými tentokrát byli celnický veterán Polda Kelnar a dlouholetý rozhodčí našich nohejbalových soutěží Jirka Souček.

 

    Poté následovala přestávka na oběd, ke kterému se podával smažený vepřový řízek s chlebem a okurkou. Účastníci měli k dispozici také široký sortiment kvalitních nápojů z výčepu obsluhovaného Jardou Kárníkem ml. a jeho neteří. Krátce po desáté hodině nás navštívil pan hejtman Martin Netolický, který povzbudil reprezentanty svého úřadu. V diskuzi jsme se pak věnovali aktuálnímu stavu rekonstrukce objektu Horní Lipka, která vstupuje do závěrečné fáze, vybavení interiérů, personálnímu zajištění a spolupráci při využívání areálu v roce 2018.

 

    Po dobrém obědě pokračovaly sportovní hry soutěží v nohejbalu, která se hrála stejným systémem jako volejbalový turnaj a stejné bylo také pořadí na prvních dvou místech, tedy Povedená partička před CÚ Hradec Králové. Třetí místo a první medaili si na své konto připsalo družstvo VKCV, což bylo předzvěstí nedělního medailového vzestupu tohoto týmu. Rozhodčími nohejbalového turnaje byli, jako téměř ve všech předchozích ročnících, Petr Kylar a Jirka Souček, kteří jako bývalí aktivní hráči zvládli soutěž s přehledem.

 

    Časového úseku mezi ukončením soutěží a odjezdem autobusu do SOU využili hráči i organizátoři k doplnění tekutin, úpravě sportovišť a nakládce dovezeného materiálu. Po návratu na základnu v Dolní Lipce a krátkém odpočinku se všichni sešli při večeři, ke které se podávaly grilované speciality z dílny Tondy Berana a Honzy Halbrštáta. Večerní program opět doprovodila kapela KONTRABAND a později pak reprodukovaná hudba.

 

    Po prodlouženém sobotním večeru (29.09.) se účastníci probudili do příjemného nedělního rána. Po vydatné snídani byla zahájena soutěž ve střelbě, ve které příjemně překvapilo družstvo pořádajícího VKCV, které ve složení Brandejs, Daniel, Skalník a Prokopec, obsadilo první místo před CÚ Hradec Králové.

 

   Poslední disciplínou her, kterou byla soutěž ve stolním tenisu, kterou vyhrálo družstvo VKCV ve složení Zdeněk Kosek a Tomáš Pinkas, před CÚ Hradec Králové. Následně proběhlo utkání mezi Zdeňkem Koskem a Pavlem Schauerem, které rozhodlo o tom, že prvně jmenovaný bude vyhlášen nejlepším stolním tenistou.

 

   Kromě oficiálních disciplín proběhl také šachový turnaj, jehož vítězem se stal Evžen Malý před Petrem Kylarem a Rosťou Bittnerem.

 

  Po ukončení sportovních soutěží následovala přestávka před vyhlášením výsledků a oficiálním zakončení her. Tu účastníci využili na oběd, ke kterému byla připravena výborná česnečka z domácí kuchyně Marušky Šokové a hovězí gulášek.

 

   Krátce před 14 – tou hodinou byly vyhlášeny oficiální výsledky her a předány věcné ceny a upomínkové předměty jednotlivým družstvům a nejlepším sportovcům. Celkovým vítězem se stalo družstvo Povedené partičky celníků před CÚ Hradec Králové. Obě družstva získala shodný počet bodů a o vítězi rozhodla dvě umístění Povedené partičky na prvních místech. Třetí místo s odstupem dvou bodů obsadilo družstvo VKCV, čtvrté Krajánci a páté IC Wroclaw. Nejlepší volejbalistkou byla vyhlášena Petra Husárová, nohejbalistou Lukáš Halva, střelcem Vojta Skalník a stolním tenistou Zdeněk Kosek. Nejvšestrannějším sportovcem byl jednoznačně Pavel Schauer z CÚ Hradec Králové, jehož družstvo získalo medailová umístění ve všech disciplínách.

 

    Součástí závěrečného ceremoniálu bylo také ocenění těch, bez nichž by se hry nemohly uskutečnit, tedy kuchařek, personálu ve stáncích, rozhodčích a celé řady dalších, kteří sklidili zcela oprávněně velké poděkování ve formě potlesku všech zúčastněných.

    Jubilejní 15.ročník sportovních her je minulostí a pořadatelé se zamýšlejí nad organizací ročníku dalšího, který by se měl uskutečnit opět v červnovém termínu. Nepochybně využijeme zázemí modernizovaného areálu na Horní Lipce s tím, že na základě letošních velmi dobrých zkušeností, zvážíme možnost uspořádání některých soutěží v areálu Základní školy v Králíkách. Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání do sportovních soutěží, velký obdiv a úctu zaslouží všichni, kteří s přípravou her a zajištěním jejich průběhu pomáhali.

Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda

https://vkcv.estranky.cz/fotoalbum/sportovni-hry---kraliky-a-dolni-lipka-30.09.2017/


https://vkcv.estranky.cz/fotoalbum/sportovni-hry---dolni-lipka-01.10.2017/