Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. ročník Sportovních her východočeských celníků 15.6. – 17.6.2018

23. 6. 2018

    16. ročník Sportovních her východočeských celníků 15.6. – 17.6.2018

 

    Po roční přestávce se sportovní hry opět vrátily do bývalého areálu celní správy v Horní Lipce, ve kterém mezitím proběhla rozsáhlá rekonstrukce hlavní budovy         a části venkovních prostor. Letošní ročník se uskutečnil v tradičním červnovém termínu a zúčastnilo se ho 7 družstev: Povedená partička celníků, Finanční úřad Pardubice, Krajský úřad Pardubice, Klub celníků Orlicko, Východočeský klub celních veteránů, Jednou to přijde Hradec Králové (družstvo hradeckých celníků) a Izba Administracjy Skarbowej  Wroclaw.

 

    V pátečním podvečeru začali přijíždět první účastníci her i členové pořadatelského týmu. Mezi prvními již tradičně polští kolegové, Povedená partička, KÚ Pardubice,  KC Orlicko a pochopitelně i členové pořadatelského týmu. Páteční společensko – poznávací večer tak strávilo v místě konání her více jak 50 účastníků a členů pořadatelského štábu. Generální zkoušku na sobotní vystoupení absolvovala také kapela KONTRABAND. Zbývající účastníci pak dorazili v sobotu.

 

   Všechny účastníky přivítalo slunečné  sobotní ráno a krásné počasí vydrželo až do ukončení her. Po dobré snídani všem zahrál celnický KONTRABAND a následoval nástup všech zúčastněných družstev ke slavnostnímu zahájení her. Účastníky, přivítal místopředseda VKCV, emeritní celní rada Ladislav Brůha, který je také seznámil s hracím řádem, základními organizačními náležitostmi, popřál účastníkům příjemný pobyt na Horní Lipce  a hodně sportovních úspěchů. Poté předseda VKCV, emeritní celní rada  Bohumil Brandejs oficiálně zahájil sportovní hry a to vztyčením vlajky sportovních her za zvuků znělky v podání Libora Netušila.

 

      Po slavnostním zahájení byly rozehrány soutěže v odbíjené a stolním tenisu. V odbíjené zvítězila Povedená partička celníků, z jejíhož týmu byl vyhlášen i nejlepší volejbalista Lukáš Halva. Stolní tenis vyhrálo družstvo JTP Hradec Králové, které mělo ve svém týmu nejlepšího hráče, kterým byl Aleš Novák. Po ukončení sportovního programu bylo provedeno vyhlášení sobotních výsledků a ocenění družstev a jednotlivců.  Následoval společenský večer za hudebního  doprovodu celnické kapely KONTRABAND a posezení u táboráku s kytarovým doprovodem, které se protáhlo do prvních nedělních hodin.

 

    Nedělní program byl zahájen krátce po deváté hodině soutěžemi v nohejbalu a střelbě ze vzduchovky. Ve střelbě překvapivě zvítězilo družstvo Krajského úřadu Pardubice, které mělo ve svém středu i nejlepšího střelce Miroslava Smejkala a také Petru Pejřimovskou, která se mezi 28 střelci umístila na 3. místě. V nohejbalovém turnaji pak v tvrdém finálovém souboji zvítězilo družstvo Finančního úřadu Pardubice, ze kterého vyšel nejlepší nohejbalista Miloslav Kopřiva.

  

   V celkovém pořadí družstev vyhrálo družstvo vstupující do letošních sportovních her symbolicky pod názvem Jednou to přijde. Možná, že ani jeho členové sami nečekali, že to bude tak brzy. Na druhém a třetím místě se společně umístila se shodným počtem bodů družstva Povedené partičky a FÚ Pardubice. Za nimi pak následovaly týmy KÚ Pardubice, VKCV, IAS Wroclaw a  KC Orlicko. Nejvšestrannějším sportovcem byl vyhlášen Pavel Schauer z družstva Jednou to přijde.

 

  Družstvo Východočeského klubu celních veteránů reprezentovali Zdeněk Kosek, Ivan Horochovský, Tomáš Pinkas, Míla Brandejs, Eva Šíchová, Láďa Brůha, Jan Marek  a Evžen Malý; podle potřeby vypomáhali Jarda Výprachtický a Míra Smejkal.

 

   Kromě oficiálních disciplín proběhl  také  šachový turnaj, kterého se zúčastnilo 7 hráčů a vítězem se stal Evžen Malý z družstva veteránů, který celý turnaj zabezpečoval. Podrobné výsledky všech soutěží včetně diplomů, budou umístěny na našem webu www.vkcv.estranky.cz  pod odkazem  Informace ke sportovním hrám 2018.

 

   Součástí závěrečného ceremoniálu bylo také ocenění těch, bez nichž by se hry nemohly uskutečnit, tedy kuchařek, personálu ve stáncích, rozhodčích, údržbářů atd., kteří sklidili zcela oprávněně velké poděkování ve formě potlesku všech zúčastněných. Na přípravě a průběhu her se podílelo téměř 30 osob. Mimořádné ocenění zaslouží  kolega Otta Mach za perfektní režii programu sportovních utkání a pečlivé zdokumentování a zpracování výsledků. Totéž platí o Poldovi Kelnarovi, který se v pátek podílel na přípravných pracích, večer osvědčil svoji zdatnost v roli výčepního a v sobotu odpískal všechny zápasy ve volejbalu.  V pořadí 16. ročník sportovních her byl tradičně zakončen sejmutím vlajky za zvuků fanfáry v podání Libora Netušila.

 

  Sportovní hry jsou akcí, která klade, kromě jiného, vysoké finanční nároky na její zajištění. Je třeba poděkovat Krajskému úřadu Pardubice za finanční podporu a také členům našeho klubu, kteří se podílejí na zajištění akcí, při kterých získáváme prostředky na činnost VKCV. Jejich část, mírně převyšující dotaci poskytnutou krajským úřadem, je opakovaně uvolňována na  pořádání sportovních her, abychom udrželi přijatelnou výši nákladů, hrazených přímo účastníky her.

 

   Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a zejména těm, kteří pomohli hry připravit a podíleli se na zajištění jejich průběhu. VKCV úspěšně pokračuje v tradiční akci, založené bývalým CŘ Hradec Králové a do roku 2011 realizované prostřednictvím tehdejšího CÚ Ústí nad Orlicí. Všichni účastníci letošních her mají zájem zúčastnit se i ročníku příštího. Zatímco někteří uvažují o vytvoření společného týmu, jiní zvažují vyslání dvou družstev.  Tak tedy nashledanou na 17. Sportovních hrách východočeských celníků v roce 2019 na Horní Lipce.

 

                                                                              Za radu VKCV

                                                                              Ladislav Brůha, místopředseda

 

Fotoalbum:

  • 16. sportovní hry HL 15.-17.06.18 foto O.Mach
  • 16. sportovní hry HL – II. část foto B.Brandejs
  • 16.sportovní hry HL – III. část foto E.Maiý

 

                                                                             

 

 

Náhledy fotografií ze složky 16. sportovní hry HL 15.-17.06.2018