Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. SETKÁNÍ CELNÍKŮ NA HORNÍ LIPCE VE DNECH 21.9 – 23. 9. 2012

5. 6. 2012

Východočeský klub celních veteránů
Horní Lipka č.p. 16    561 69 Králíky

POZVÁNKA  -  AVÍZO

 

Vážené kolegyně,

Vážení kolegové,

       Východočeský klub celních veteránů v souladu s plánem činnosti na rok 2012, který byl schválen na výroční schůzi v lednu tohoto roku, připravuje ve spolupráci s vedením CÚ Ústí nad Orlicí

6. SETKÁNÍ CELNÍKŮ NA HORNÍ LIPCE

VE DNECH 21.9 – 23. 9. 2012

     Tato akce vznikla v roce 2004 pod názvem „ Hraničář “ a původním záměrem pořadatelů bylo umožnit setkávání českých a polských celníků, kteří vykonávali službu na hraničních přechodech v územní působnosti stávajícího CŘ Hradec Králové. Pořadatelé postupně  rozšířili nabídku této akce i pro širší okruh zájemců.

     V letošním roce bychom chtěli nabídnout možnost účasti na této akci také členům Spolku celníků ČR a což znamená i všem Klubům celníků v České republice.  Vzhledem k tomu, že podle zájmu o účast na tomto setkání musí pořadatelé v dostatečném předstihu zajistit ubytování, dopravu a další organizační záležitosti, zveřejňujeme v dostatečném předstihu návrh programu.

     Dovolujeme si požádat všechny případné zájemce o účast na této akci, aby nám sdělili svůj předběžný zájem a to do 30. 6. 2012 s tím, že následně do 20. 8. 2012 potvrdí účast závazně. Předpokládáme, že SC a jednotlivé kluby přihlásí své členy hromadně, ostatní zájemci se přihlásí individuálně. Stravování a občerstvení bude od příjezdu až do ukončení zajištěno v areálu CS na Horní Lipce, kde bude také až do vyčerpání kapacity zajištěno pro účastníky setkání ubytování; pro zbývající zajistíme ubytování v penzionu vzdáleném cca 1 km.

Děkujeme za pochopení.

 

Program:


Pátek  21.9.

Příjezd účastníků   od 14.00 hodin;
Večer posezení u táboráku s hudbou


Sobota 22.9. - 8.00 - 13.30 hodin

Odjezd autobusem do Vrchní Orlice – Bartošovice v Orlických horách na vzpomínkovou akci u pomníku dozorce Finanční stráže Josefa Navrátila, který byl 25. září 1938  zákeřně postřelen během hlídky a 2. října v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou zemřel.  

Pro zájemce bude připravena turistická vycházka cca 2 – 3 km, která bude kopírovat trasu hlídky dozorce Navrátila. Po ukončení vzpomínkové slavnosti je možnost navštívit např. obnovený kostel v Neratově.

Pro ty, kteří nebudou mít zájem o účast na vzpomínkové akci je možno zajistit návštěvu expozice ve Vojenském muzeu Králíky, tvrz  Hůrka,  prohlídku kláštera s Památníkem obětem internace z let 1950-61, atd.

Odpoledne a večer bude věnováno konverzaci s hudebním doprovodem, vystřídají se Králický dixieland, celnická kapela KONTRABAND.


Neděle  23.9.

Tradiční výstup na Králický Sněžník; doprava do místa zahájení výstupu autobusem( odjezd v 9.00), trasa výstupu cca 5 km. Pro účastníky, kteří se nezúčastní výstupu a budou mít zájem, můžeme připravit náhradní program. Předpokládané ukončení setkání v 16.00 hodin.


Předběžné přihlášky či dotazy směřujte na člena rady VKCV p. Ladislava Brůhu, který je garantem této akce. Kontakt  l.bruha@centrum.cz , tel. 603598891, preferujeme dotazy mailem.

 

                                                              Bohumil Brandejs
                                                              emeritní celní rada
                                                              předseda VKCV  HL  v.r.