Jdi na obsah Jdi na menu
 


90. let Celního úřadu v Hradci Králové

9. 6. 2017

90. let Celního úřadu v Hradci Králové

 

     Celní úřad pro Královéhradecký kraj si připomněl slavnostním shromážděním dne 6. června 2017  devadesáté výročí zřízení Celního úřadu 1. třídy v Hradci Králové. Na pivovarském náměstí, které je architektonickým centrem krajského úřadu, po nástupu jednotky dobrovolné Čestné stráže přivítal ředitel plk. Mgr. Bouda významné hosty ke kterým patřil generální ředitel GŘC Praha, hejtman Královéhradeckého kraje, krajské vedení Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Vězeňské služby a krajské Finanční správy.  

     Po krátkém seznámení s historií uplynulých 90 let byli Pamětní medailí oceněni vybraní příslušníci celní správy a hosté. Jako „ projev poděkování za dosavadní cennou spolupráci s celním úřadem “ předal pamětní medaili zřízenou k tomuto výročí ředitel Celního úřadu pro Královéhradecký kraj plk. Mgr. Leoš Bouda jako prvnímu v řadě vyznamenaných Východočeskému klubu celních veteránů z Horní Lipky.

   Ve vestibulu krajského úřadu u výstavky fotografií a dokumentů si pak hosté prohlédli zajímavé momenty z historie cla a celnictví v rámci královéhradeckého kraje; součástí byla i ukázka současné práce a výsledků celní správy na nádvoří.

    Vzpomínky se zúčastnili předseda VKCV p. Bohumil Brandejs a kolega  František Halás;  fotografie zabezpečil Jirka Panuš. 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 90. let Celního úřadu v Hradci Králové