Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRATISLAVA - MÚZEUM COLNÍCTVA - 4. mája 2013

13. 5. 2013

Spolok histórie colníctva a finančnej správy - Bratislava – 4. mája 2013

Spolek historie celnictví a finační správy začátkem měsíce května minulého roku ve spolupráci s vedením Finančního ředitelství Slovenské republiky, magistrátem hlavního města Slovenska Bratislavy a nenahraditelného zájmu nadšenců a podporovatelů otevřel Muzeum celnictví, které se nachází v jednom ze dvou historických mýtních domků na Starém mostě v Bratislavě při Dunaji.


Na začátku druhé sezóny Muzea celnictví lze s radostí konstatovat, že první sezóna byla úspěšná. Muzeum navštívilo více než pět tisíc domácích i zahraničních návštěvníků, které zaujali nejen vystavené exponáty, ale i odborný podrobný výklad historie cla, celnictví a finanční stráže.

Při příležitosti otevření druhé sezóny tohoto muzea se Spolek historie celnictví a finanční správy rozhodl udělit ocenění, které bude připomínat slavnostní otevření muzea dne 5. května 2012.
Slavnostní akt odevzdávání Pamětních medailí se uskutečnil v Bratislavském Primaciálním paláci dne 4. května 2013 o desáté hodině dopolední a k převzetí ocenění byli pozváni členové Rady Východočeského klubu celních veteránů, pánové Ladislav Brůha a Jiří Panuš.

Krátce po poledni výše uvedeného dne pak byla zahájena druhá sezóna celnického muzea a potom následovala prohlídka historických částí města  Bratislavy. (viz Fotogalerie)

-pnš-