Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celník v tísni - cílená sbírka, předání 1. března 2024

18. 3. 2024

​ V pátek 1. března na Celním úřadu pro Královéhradecký kraj přijala instruktorka služební přípravy Generálního ředitelství cel nprap. Martina Kadaníková z rukou předsedy Spolku celníků České republiky mjr. Josefa Dörfla certifikát k výtěžku cílené sbírky z konta Celník v tísni,  kterou Spolek celníků ČR zorganizoval..
        Záštitu nad sbírkou převzal plk. Zdeněk Kuča, ředitel odboru 40 Řízení lidských zdrojů Generálního ředitelství cel a částkou podpořili dárci, zejména z řad celní správy. Částka je především určena na zajištění protetických pomůcek či rehabilitace nad rámec veřejného zdravotního pojištění a uzpůsobení vhodného domácího prostředí pro návrat maminky dvou malých dětí do běžného života.
V okamžiku zveřejnění cílené sbírky se zvedla obrovská vlna solidarity a opět se ukázalo, že v takto těžkých chvílích umíme nejen jako kolegové, ale i jako lidé držet při sobě. A za to patří všem velký dík.
Převzato z webu CÚ pro kraj HK

Akce předání (viz foto) se zúčastnil předseda Východočeského klubu celních veteránů, emeritní rada Bohumil Brandejs, člen předsednictva SC ČR, který ocenil postoj Martiny Kadaníkové a zavzpomínal na začátek její služební kariéry,  který zažil jako služební funkcionář celní správy.