Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co připravujeme na II. pololetí 2017 ?

24. 7. 2017

 

Co připravujeme na II. pololetí 2017

 

    Pochodem Finanční stráže se naplnil plán činnosti Východočeského klubu celních veteránů na I. pololetí 2017 a můžeme konstatovat, že všechny plánované akce se nám podařilo uskutečnit. Současně byly pochodem zahájeny i aktivity plánované na II. pololetí. Do plánu naší činnosti ve druhé polovině roku výrazně zasáhla rekonstrukce objektu na Horní Lipce, jehož zázemí využíváme. Posunutí termínu zahájení rekonstrukce je výraznou komplikací, na kterou jsme museli zareagovat, zejména v oblasti ubytování, ale také změnou termínů některých tradičních akcí. Naše činnost ve II. pololetí bude tradičně bohatá a velmi náročná na organizaci plánovaných aktivit.

 

    Ve dnech 18.. – 19. srpna se zúčastníme 20. ročníku akce Cihelna a byla to právě řada současných členů našeho klubu, kteří se v roce 2006 zásadním způsobem podíleli na premiérové účasti Celní správy ČR na této vojensko-historické akci.

 

    Do plánovaných akcí na měsíc září, se zásadním způsobem promítne výše zmiňovaná rekonstrukce. Proto se 11. Setkání celníků a 15. Sportovní hry uskuteční v areálu Středního odborného učiliště opravárenského v Dolní Lipce, jehož zázemí je účastníkům prvních devíti ročníků sportovních her dostatečně známé. Vzhledem k tomu, že v učilišti (SOU) je potřeba připravit nezbytně nutné zázemí, rozhodli jsme se, že obě akce na sebe budou navazovat. Setkání celníků se uskuteční ve dnech 28. - 29. září a Sportovní hry v termínu 30. září – 1. října. Program obou akcí se dokončuje a začátkem měsíce srpna budou rozeslány pozvánky.

 

      Zřejmě poslední letošní akcí organizovanou VKCV budou vzpomínková setkání při příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatné ČSR, které se uskuteční v sobotu 28. října v Horním Jelení a v Králíkách. Stalo se tradicí, že tato akce se koná pod záštitou generálního ředitele CS ČR, nejinak tomu bude i v roce letošním. Aktuálně probíhají jednání o vytvoření důstojného zázemí pro účastníky.

 

     Tradiční „ Dožínky “ , spojené s výrobou a konzumací zabijačkových specialit, se s největší pravděpodobností přesunou do prvních měsíců roku 2018 a jejich součástí bude výroční členská schůze. K tomu už znovu využijeme zázemí areálu na Horní Lipce. Namísto dožínek se v závěru roku pokusíme zorganizovat nějaký poznávací zájezd.

 

   Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří nám v prvním pololetí pomáhali a věříme, že nám zachovají přízeň i nadále.

 

 

Za radu VKCV: Ladislav Brůha, místopředseda