Jdi na obsah Jdi na menu
 


Delegace veteránů z Hraniční stráže PR

23. 1. 2015

Premiérová účast delegace veteránů Hraniční stráže z PR

   V sobotu dne 17. ledna 2015 se na Horní Lipce uskutečnila výroční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů. Této výroční schůze se premiérově zúčastnila tříčlenná delegace veteránů Hraniční stráže  - Związek Żołnierzy Wojska Polskiego Międzylesie (PR).

   Tento klub ZŻWP vznikl v roce 1996 a jeho prvním předsedou byl pplk. Jozef Mydłowski, který jej vedl do roku 2000 a pak další tři roky pplk. Eugeniusz  Kornaś. Od března 2003 do dnešních dnů je předsedou kpt. SG w st. spocz. ŁĄK Jan, který na tomto shromáždění převzal stříbrnou medaili VKCV za dlouholletou a významnou spolupráci mezi Východočeským klubem celních veteránů Horní Lipka – Králíky  a Związkem Żoľnierzów Wojska Polskiego Międzylesie PR. Členy Rady  ZŻWP jsou  a  současně členy delegace byli prap. Bogdan Kozlowski a prap. Jan Karmelita.

   Mezileský veteránský klub - kroužek podléhá pod ZR ZŻWP (Zarząd Rejonowy Związku Żołnierzy Wojska Polskiego) v Kłodzku. Pod toto Klodzké vedení připadají ještě čtyři další kluby - kroužky ( dva přímo z Kłodzka, jeden z Wałbrzycha a jeden ze Ząbkowic  Śląskich).   Klodzké vedení pak spadá pod Wrocław a to pak pod Warszawu.

   Předseda veteránů Hraniční stráže  - Związek Żołnierzy Wojska Polskiego Międzylesie (PR) po krátkém zhodnocení dosavadní vzájemné spolupráce předal předsedovi VKCV pplk. Bohumilu Brandejsovi pamětní Medaili  jako uznání a poděkování za podporu společných zájmů obou klubů.

   Potom společně s prap. Janem Karmelitou - sekretářem klubu dekorovali přítomné členy Rady klubu Východočeských celních veteránů plk. v.v. Ladislava Brůhu a celního inspektora v.v. Jiřího Panuše medailí XXX – lecia Związku Żołnierzy Wojska Polskiego, jejíž udělení podepsal gen.dyw. w st. spocz. dr. Franciszek Puchała. Obdobnou medailí byl dekorován i plk. Mgr. František Halás.

predel.jpg