Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den vzpomínek na významné osobnosti z řad celnictví

5. 12. 2022

Den vzpomínek na významné osobnosti z historie celnictví – 30. listopadu 2022

Východočeský klub celních veteránů Králíky - Prostřední Lipka a Celní úřad pro hlavní město Prahu společně s Celním úřadem pro Středočeský kraj připravil v dopoledních hodinách dne 30. listopadu 2022 na hřbitově u kostela sv. Matěje v Praze - Dejvicích pietní vzpomínku na nestora čs. celnictví JUDr Emila Martince (+ 30. listopadu 1945), rodáka z Horního Jelení.

Krátce před tím než začal pietní akt u hrobu Dr Martince se zástupci Východočeského klubu celních veteránů s kolegy z Celního úřadu pro hl. město Prahu a Celního úřadu pro kraj Středočeský poklonili památce svého první „šéfa“, muže 28. Října a ministra financí I. vlády Československé republiku JUDr Aloise Rašína, který se narodil 18. října 1867 v Nechanicích u Hradce Králové.

Vzpomínkový den 30. listopadu 2022 pro Východočeské celnické veterány však ještě nekončil. V odpoledních hodinách pak položili vzpomínkový věnec na hrobě JUDr Jiřího Brože, generálního ředitele Ústřední celní správy, který by se dne 15. prosince 2022 dožil 93 let.

-pnš-

 


JUDr Emil Martinec

JUDr Alois Rašín

JUDr Jiří Brož