Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. pochod Finanční stráže RČS v roce 2018

17. 12. 2017

   II. ročník Pochodu finanční stráže se bude konat 6. července 2018

   Ve čtvrtek 14. prosince 2017 se na pozvání Východočeského klubu celních veteránů uskutečnila na Horní Lipce pracovní schůzka se zástupci Pochodnického spolku Lanškroun. Předmětem jednání bylo vyhodnocení spolupráce při 1. ročníku Pochodu Finanční stráže a zahájení příprav na 2. ročník. Pochodnický spolek byl zastoupen kolegy Robertem Čadou, Romanem Vasserbauerem a Tomášem Minaříkem, za celnické veterány se jednání zúčastnili Bohumil Brandejs a Ladislav Brůha.
   Nejprve jsme se krátce zabývali hodnocením letošního premiérového ročníku, který až na drobné nedostatky, považujeme za velmi zdařilý. Poté už následovala diskuze k organizaci druhého ročníku. Dohodli jsme se na podobě medailí, stužek, dekretů, zajištění občerstvení a ubytování účastníků atd. Reagovali jsme také na připomínky účastníků premiérového ročníku a pozměnili jsme návrhy tras pochodu tak, aby procházely více volným terénem podél státní hranice s Polskem a méně po silnicích. Rušíme také speciální  trasu pro kategorii veterán. Účastníkům budou nabídnuty dvě  trasy, jedna v délce cca 17 km a druhá cca 26 km. Je pouze na zvážení účastníků, kterou trasu si bez ohledu na věk vyberou. Pořadatelé umožní milovníkům cyklistiky, aby absolvovali některou ze zvolených tras i na kolech. 
  Účastníci schůzky si rozdělili konkrétní úkoly k zajištění pochodu, dohodli se na termínu spuštění registrace účastníků a aktivaci webových stránek, na kterých Vás budeme od 1. ledna 2018 průběžně informovat o stavu příprav pochodu a dalších aktualitách.
  Vzhledem k blížícímu se závěru roku, bychom chtěli všem příznivcům turistických pochodů popřát klidné a spokojené prožití vánočních svátků. Do roku 2018 pak především pevné zdraví a mnoho krásných a pohodových turistických kilometrů.

   Těšíme se nashledanou 
6. července 2018 (pátek – státní svátek)  
na startu II. Pochodu Finanční stráže 
ve Středním odborném učilišti v Králíkách - Dolní Lipce.

              Za VKCV: Ladislav Brůha, místopředseda                            

                                                                               png.png