Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konference předsedů Klubů celníků SC ČR – březen 2014

6. 4. 2014

     Ve dne 21. - 23. března 2014 se ve středisku Celní správy Miletín konala konference předsedů Klubů celníků Spolku celníků ČR (viz fotoalbum) , které se za Východočeský klub celních veteránů zúčastnili Bohumil Brandejs a Jirka Panuš.  Jednání proběhlo v přátelském duchu a každý ze zúčastněných klubů přednesl zprávu o svojí dosavadní činnosti, která byla zahrnuta i do zápisu z konference. Ten o činnosti Východočeských celních veteránů říká:

    
Východočeský klub celních veteránů jako nejmladší (existencí) Klub rozhodně ve své činnosti nezaostává za ostatními Kluby a snaží se svými aktivitami přispět k prezentaci a dobrému jménu celní správy na veřejnosti. Je to např. spolupořádání akce Cihelna Králíky, uctění památky 42 členů finanční stráže padlých při obraně čs. státu u pomníku dozorce FS Josefa  Navrátila na st. hranici, vzpomínková akce v Horním Jelení, rodišti Emila Martince, oborového přednosty ministerstva financí, za účasti nejvyššího vedení celní správy Česka a Slovenska.
    Další chvály hodnou činností je snaha o udržení historického objektu finanční stráže v Horní Lipce, renovovaného a udržovaného místními nadšenci, a který nyní celní správa vyhlásila jako nepotřebný. Držíme palce, aby se záměr ve spolupráci s krajským hejtmanem podařil.

predel.jpg

     Konferenční rozprava se také dotkla současného problému Pamětních medailí Spolku celníků ČR a východočeši byli požádání o spolupráci a pomoc v této věci. A tak se v usnesení objevil bod

4) Prověřit možnost zhotovení Pamětních medailí Spolku celníků ČR u firmy Faltus
Z: Rada Východočeského klubu celních veteránů
T: 15.4.2014

     Nebyl to však pro východočechy úkol jediný. Protože náš klub patří ke kritikům rukávového označení uniformy veterána CS požádali jsme předsednictvo SC, aby vyvolalo jednání s Generálním ředitelstvím cel v této věci a nám z toho vyplynul úkol navrhnout nová označení – viz další bod usnesení

6) Vyvolat jednání s vedením Generálního ředitelství cel ve věci označení uniformy veterána CS.
Z: Předsednictvo Spolku celníků ČR
T: 30.4.2014


Zpracoval: -pnš-
30. března 2014