Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konzultační schůzka na Horní Lipce - 28. listopadu 2017

4. 12. 2017

    Konzultační schůzka na Horní Lipce

 

    Rekonstrukce bývalého objektu celní správy v Horní Lipce vstupuje do samého závěru a v týdnu před vánočními svátky by mělo dojít k předání objektu investorovi. Proto se v úterý dne 28. listopadu 2017 konala v areálu konzultační schůzka, zorganizovaná hejtmanem Pardubického kraje JUDr. Martinem Netolickým. Na pozvání pana hejtmana se schůzky zúčastnili stavbyvedoucí Martin Hejkrlík, bytový architekt ing. Filip Pavliňák a Východočeský klub celních veteránů byl zastoupen místopředsedou Ladislavem Brůhou. Předmětem schůzky byly finální úpravy jednotlivých prostor a vybavení interiérů hlavní budovy. Konzultovány byly také náměty na investice do hospodářské budovy a do úprav venkovních staveb a prostor, které jsou plánovány na příští rok.

 

    V rámci jednání došlo, kromě jiného, k dohodě o instalaci repliky prvorepublikového označení Oddělení Finanční stráže a státního znaku zpět na novou fasádu budovy a umístění kovové repliky hraničního sloupu před hlavní budovou. Ve vstupních prostorách do hlavní budovy a na chodbách  budou umístěny fotografie, připomínající historii objektu a Finanční stráže. VKCV poskytne ing. Pavliňákovi všechny dobové materiály, které máme k dispozici. Kolega Evžen Malý pak dodá fotografie z regionu Králicka, které by měly být součástí výzdoby interiérů v jednotlivých apartmánech. Toto řešení má plnou podporu ze strany pana hejtmana. Vlastní vybavení zrekonstruovaných  prostor je naplánováno v čase 1. - 20. února 2018 po odstranění vlhkosti, způsobené stavebními úpravami. Premiérovou akcí, která se bude v areálu konat, by měla být výroční členská schůze VKCV, tentokrát spojená s tradičními  „dožínkami“ .

 

   Další jednání za účasti zástupců VKCV, provozovatele a představitelů krajského úřadu by se mělo uskutečnit ihned po předání objektu a předmětem by měla být spolupráce při provozu a využívání areálu.

 

 

 Za radu VKCV:  Ladislav Brůha, místopředseda