Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy Dne vítězství – Praha 11. května 2018

17. 5. 2018


Oslavy Dne vítězství – Praha 11. května 2018

    V pátek dne 11. května 2018 se konal slavnostní nástupu příslušníků Posádkového velitelství Praha u příležitosti oslav Dne vítězství a 14. výročí založení útvaru.
     Této akce se zúčastnila ministryně obrany Karla Šlechtová, armádu reprezentoval první zástupce Generálního štábu AČR generálporučík Jiří Baloun a velitel Posádkového velitelství Praha plukovník gšt. Milan Virt.
     Během slavnostního nástupu ministryně obrany Karla Šlechtová ocenila sedm osob Pamětním odznakem Posádkového velitelství Praha za vynaložené úsilí, za osobní podíl na rozvoji vztahů, za obětavost při plnění úkolů a významnou spolupráci s Posádkovým velitelstvím Praha. Ocenění mimo vojáků získali také příslušníci Policie ČR, Celní správy ČR a civilní osoby. Mezi oceněnými byli plukovník ve výslužbě František Halás, bývalý ředitel Celního úřadu pro Královehradecký kraj a plk. Leoš Bouda, ředitel Celního úřadu pro Královehradecký kraj.
   Ministryně obrany ve svém projevu mj. vyzdvihla také jméno patrona posádkového velitelství armádního generála Tomáše Sedláčka a připomněla jeho hrdinské činy i to, co pro českou armádu udělal. Delegace, která zastupovala Východočeský klub celních veteránů z Horní Lipky společně se zástupci GŠ AČR a organizace Bojovníků za svobodu položila vzpomínkové věnce u jeho pomníku.
    
                                                                                                      -pnš-
Pozn.:
…. ke zpracování textu bylo použito webových stránek:

http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/jste-vitrinou-armady-a-spolehame-na-vas--rekla-ministryne-slechtova-vojakum-143905/

 

Náhledy fotografií ze složky Posádkové velitelství Praha - 11.05.2018