Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční setkání 2022


   O  prvním prosincovém víkendu se, po covidové přestávce, na Prostřední Lipce znovu uskutečnilo předvánoční setkání zaměstnanců bývalých CÚ Králíky a Ústí nad Orlicí. Záštitu nad setkáním převzal dlouholetý ředitel těchto celních úřadů a stávající místopředseda VKCV Ladislav Brůha. Organizaci setkání zajistil Východočeský klub celních veteránů, mezi jehož členy a příznivci aktuálně najdeme 31 bývalých zaměstnanců výše uvedených úřadů a celou řadu našich podporovatelů.
  Během sobotního dopoledne se postupně sjížděli účastníci setkání a při společném obědě byla jídelna zaplněna. Všichni si pochutnali na česnekovaném uzeném bůčku s klobáskou, bramborovým knedlíkem a červeným a bílým zelím. Mezi širokým sortimentem nápojů bylo tradičně pivoz  pivovaru HOLBA Hanušovice a to světlý  11° Šerák a polotmavá HOLBA o stejné síle.
   V průběhu odpoledních a podvečerních hodin přijížděli další kolegové a konečný počet účastníků se vyšplhal téměř na 40 osob. Kromě mnohahodinového vzpomínání a výměny aktuálních informací, využili někteří účastníci část programu k turistické vycházce. V podvečer setkání pokračovalo večeří, ke které připravil Polda Kelnar přírodní vepřové plátky s opečenými brambory ve slupce. Po večeři se dostali ke slovu i milovníci zpěvu a tance, které doprovázeli kytaristé Eva Šíchová,Karel Adámek a Radek Mužík. Krátce po večeři se loučili první účastníci setkání a hlavní skupina odjela autobusem krátce před devátou hodinou. Zbývající účastníci pokračovali v posezení, které jim zpestřil tradiční slovní souboj mezi Spartou(Václav Kotyza) a Slávií ( Franta Matoulek). Po nedělní snídani se pak rozloučili poslední účastníci a odjeli bydlet.
  Podle bezprostředních ohlasů se akce vydařila a prakticky všichni projevili zájem o její opakování v příštím roce. Organizátoři, kterými byli členové a příznivci VKCV Marie Šoková,  Ladislav Brůha, Polda Kelnar, Jirka Novoselský, Míla Brandejs, Honza Halbrštát, Jarča a Standa Synkovi, zaslouží velké poděkování. Chtěli bychom poděkovat také všem, kteří přijali pozvání a dokázali, že kolegialita či profesní sounáležitost pro ně nejsou prázdnými pojmy. Věříme, že v prosinci příštího roku se znovu setkáme a přijedou další kolegové, kteří se z různých důvodu nemohli letošního setkání zúčastnit..

                                                            Ladislav Brůha, místopředseda VKCV