Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční setkání 2023

11. 12. 2023

 

V sobotu 2.12. se na Prostřední Lipce uskutečnilo předvánoční setkání zaměstnanců bývalých CÚ Králíky a Ústí nad Orlicí. Záštitu nad setkáním převzal a organizaci setkání zajistil Východočeský klub celních veteránů, mezi jehož členy a příznivci aktuálně najdeme 31 bývalých zaměstnanců výše uvedených úřadů a celou řadu našich podporovatelů.

V pátečním podvečeru se sešli v místě konání Míla Brandejs, Jirka Novoselský, Polda Kelnar a Láďa Brůha, aby připravili vše potřebné pro zabezpečení setkání. Během sobotního dopoledne se postupně sjížděli účastníci setkání. Zájemci o oběd si pochutnali na dršťkové polévce a vepřové roládě z dílny Poldy Kelnara. Mezi širokým sortimentem nápojů bylo tradičně také pivo z HOLBY Hanušovice.

V průběhu odpoledních a podvečerních hodin přijížděli další kolegové a konečný počet účastníků se ustálil těsně pod třicítkou. Zavzpomínali jsme si na společně prožitá léta v celní správě a probrali celou řadu dalších záležitostí. V podvečer setkání pokračovalo večeří, ke které se podával hovězí gulášek. Krátce po večeři se loučili první účastníci setkání a hlavní skupina odjela autobusem krátce po deváté hodině večerní. Po nedělní snídani se pak rozloučili poslední účastníci.

Menší počet účastníků letošního setkání ovlivnila virová onemocnění řady tradičních účastníků, u některých znemožnila účast čerstvě provedená výměna kolenního či kyčelního kloubu a některé řidiče odradila sněhová nadílka. Přesto se akce vydařila a všichni účastníci projevili zájem o její opakování v příštím roce. Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a prokázali, že kolegialita a profesní sounáležitost jim není cizí. Velký dík patří také těm, kteří při úhradě konzumačních poplatků, přispěli na čerstvě vyhlášenou sbírku pro kolegyni Martinu Kadaníkovou.

Organizátoři, kterými byli členové VKCV Ladislav Brůha, Polda Kelnar, Jirka Novoselský a Míla Brandejs, zaslouží rovněž velké poděkování za perfektní zajištění akce a následný úklid. Věříme, že v termínu od 6.12 . do 8. 12. 2024 se znovu setkáme a přijedou i kolegové, kteří se z různých důvodu nemohli letošního setkání zúčastnit.

 

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV

 

Náhledy fotografií ze složky Setkání oušťáků