Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce Horní Lipky běží naplno

10. 8. 2017

Rekonstrukce Horní Lipky běží naplno

    V rámci příprav materiálu na akci Cihelna 2017, dostali členové VKCV Jaromír Vacek a Ladislav Brůha možnost, seznámit se s aktuálním stavem rekonstrukčních prací v bývalém objektu celní správy v Horní Lipce.

   Se souhlasem zhotovitele pořídil kolega Vacek aktuální fotodokumentaci vnitřních i vnějších prostor, kterou dalšími snímky z venkovních prací později doplnil Jirka Panuš -  viz fotoalbum: Rekonstrukce na HL – II. pokračování 07.08.2017

    Vzhledem k tomu, že fakticky byla rekonstrukce zahájena dne 19. června 2017, je aktuální stav velmi povzbudivý. V suterénu jsou vyzděny prakticky všechny nové příčky, včetně zárubní, stejně tak v přízemí a namísto zedníků nastoupili elektrikáři a vodoinstalatéři. Mistři zednického řemesla pokračují v 1. poschodí.

    Pokračuje také úprava venkovních prostor, na kterých je vybagrována plocha pro parkoviště a vybetonovány základy pro dvojbuňku, umístěnou doposud před hospodářskou budovou. Její přemístění proběhne do konce měsíce a přítomní tesaři už připravují demontáž střechy. Vedle buňky budou v novém prostoru vystavěny dva přístřešky pro techniku.

   Nepochybně je před řemeslníky ještě hodně práce, ale dodržení plánovaného termínu předání stavby v den 12. prosince 2017 je, vzhledem k aktuálnímu stavu rekonstrukce, velice reálné.

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV