Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce Horní Lipky jde do finále

20. 10. 2017

 

Rekonstrukce Horní Lipky vstupuje do finále

 

   V pondělí 16. října 2017 se na Horní Lipce sešli členové VKCV Jaromír Vacek a Ladislav Brůha, aby provedli finální úklid, roztřídění a uskladnění materiálu po zářijových akcích. Později se k nim připojila kolegyně Marie Šoková, abychom uzavřeli vyúčtování 11. Setkání celníků, 15. Sportovních her a Vyhodnocení akce Cihelna 2017.

 

    Využili jsme této příležitosti také k seznámení s aktuálním stavem probíhající rekonstrukce v areálu a pořízení fotodokumentace. Termín 12. proasince 2017 t.r.,  kterým je zhotovitel smluvně zavázán k předání objektu investorovi se rychle blíží, čemuž odpovídá i stav prováděných prací. Byla provedena výměna oken a dokončuje se zateplení hlavní budovy. Ve všech podlažích jsou vyzděny příčky, osazeny zárubně a provedeny omítky. V závěrečné fázi je úprava stropních sádrokartonových podhledů, dokončeny jsou rozvody elektřiny a vody, topenáři osazují jednotlivé dokončené místnosti radiátory. Namísto zedníků postupně nastupují obkladači, kteří musí položit více jak čtyřista metrů čtverečných dlažeb a obkladů.

 

   Ve venkovních prostorách byly dokončeny odvodňovací a izolační práce okolo hlavní budovy, probíhají přípravné práce na kanalizačních přípojkách. Došlo k přemístění buněk za hospodářskou budovu a vedle nich je budován přístřešek pro uskladnění techniky a nářadí. Část bývalých kotců, připomínajících historii služební kynologie celní správy na Horní Lipce,  je upravována pro uskladnění kol a lyží.

 

    Ihned po dokončení zateplení hlavní budovy nastoupí fasádníci, aby jí dali nový kabát. Na měsíc listopad je pak plánována instalace nové čističky odpadních vod, dokončení terénních úprav a pokládka zatravňovací dlažby. Začátkem prosince by měly být provedeny zkoušky funkčnosti všech instalací a následně ve stanoveném termínu předání objektu k užívání. Poté bude následovat vybavení interiérů, které je na úrovni investora konzultováno s bytovým architektem, což potvrdil pan hejtman při jednání se zástupci VKCV v průběhu sportovních her.

 

    Členové VKCV, stejně jako velká skupina dalších zájemců o využití objektu v roce 2018, se těší na organizaci klubových akcí opět na „ naší “ Horní Lipce.

 

 

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV