Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozloučení s kolegou Šejvlem

3. 11. 2016

Rozloučení s kolegou Josefem Šejvlem

     V průběhu příprav na vzpomínkové akce ke státnímu svátku, zastihla  východočeské celní veterány smutná zpráva o úmrtí dlouholetého ředitele Celnice Králíky, pana Josefa Šejvla.

     Někteří z nás měli možnost poznat pana Šejvla jako kolegu při výkonu služby na železničním přechodu Lichkov – Miedzylesie, většina později jako ředitele celnice či celního úřadu. Do této funkce nastoupil v nelehké době sedmdesátých let, která jsou známa jako období normalizace po vstupu armád pěti zemí v roce 1968 na území tehdejší ČSSR. Není pochyb o tom, že kolega  Josef Šejvl se zhostil úkolů vyplývajících z funkce ředitele se ctí, o čemž nepochybně svědčí i skutečnost, že žádný z jeho podřízených nebyl v tomto období z řad celní správy propuštěn.

     Profesní kariéra kolegy Josefa Šejvla začala v roce 1959 na železničním přechodu v Międzylesiu, kde se podílel na realizaci výkonu společných služeb. Později, jak výše uvedeno, vykonával funkci ředitele celnice a to více jak 20 roků. Po roce 1990 pracoval v celním školství a věnoval se problematice boje proti podloudnictví. V roce 1997 pak odešel do důchodu.

     Na návrh Východočeského klubu celních veteránů byl pan Josef Šejvl přijat za čestného člena Spolku celníků ČR. V roce 2014 mu byla při příležitosti česko – polského setkání k  55. výročí společných služeb udělena zlatá pamětné medaile našeho veteránského klubu.

     V pátek 28. října 2016 se členové VKCV, spolu s dalšími smutečními hosty, v králické obřadní síni  s kolegou Josefem Šejvlem rozloučili a svou účastí mu poděkovali za  dlouholetou spolupráci v celnickém stejnokroji.

Čest jeho památce !
lipovy_listek.jpg
Za radu VKCV :  
Ladislav Brůha a Jiří Panuš – dlouholetí spolupracovníci;

 

Náhledy fotografií ze složky Rozloučení s kolegou Šejvlem