Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání celníků 2019

12. 10. 2019

13. Setkání celníků

Tradiční setkání celníků se uskutečnilo v bývalém objektu celní správy v Prostřední Lipce ve dnech 4.10.- 6.10. 2019. Vzhledem k bohatému programu, který začínal v pátečním dopoledni, přijížděli první účastníci již ve čtvrtečním podvečeru.

Páteční program začínal snídaní a krátce po deváté hodině se prvních 31 účastníků autobusem vydalo na prohlídku zámku Opočno. Po cestě se k nim připojili další a doplnili počet na 38. Po prohlídce zámku, jsme krátce po poledni odjeli do Kvasin, kde první skupina absolvovala exkurzi v závodě ŠKODA Auto a druhá skupina odjela na prohlídku pivovaru a ovocné pálenice v Rychnově nad Kněžnou. Následně si obě skupiny program prohodily. Před devatenáctou hodinou jsme se pak vydali na zpáteční cestu, která pro 15 účastníků skončila na Prostřední Lipce, kde je přivítalo 24 kolegů, kteří přijeli na setkání během pátečního odpoledne. Společné posezení s hudebním doprovodem harmonikáře Aleše Gureckého, se protáhlo do prvních sobotních hodin.

Zatímco účastníci pátečního výletu si mohli v sobotu přispat, další účastníci se po časné snídani vydali o půl sedmé na výlet do Kvasin a Opočna. V Kvasinách se rozdělili do dvou skupin po 19 osobách. První absolvovala exkurzi ve ŠKODĚ Auto, druhá odjela na zámek Opočno, po obědě si program vyměnily. Okolo 17 – té hodiny jsme se pak všichni setkali při večeři na Prostřední Lipce, ke které nám paní Molková připravila výborné vepřové výpečky s bramborovými špalíčky a zelím. Po vydatné večeři odjela parta čítající 47 osob na podvečerní exkurzi do pivovaru HOLBA Hanušovice, kde byla pro zájemce připravena prohlídka s odborným výkladem o výrobě zdejšího ryzího piva z hor. Po prohlídce následovalo posezení s ochutnávkou 11°Šeráčku, polotmavé Holby a 12° Keprníku. K dobré pohodě tradičně přispěla klubová kapela KONTRABAND, doplněná o saxofonistu a zpěváka Aleše Gureckého, Milana Fogla a Jakuba Noska,kteří si se svými spoluhráči rychle porozuměli ve všech směrech a nahradili absentéry Karla Adámka a Radka Mužíka. Nemalou zásluhu na bezvadné atmosféře měli také průvodci a výčepní, kteří nás doprovázeli i při některých předchozích návštěvách. S Hanušovicemi jsme se rozloučili krátce před jedenáctou a cesta zpět probíhala, jako vždy, za sborového zpěvu. Po příjezdu na základnu pokračovalo zhruba tříhodinové hudební posezení.

Po nedělní snídani začali účastníci postupně odjíždět a organizátoři zahájili úklid užívaných prostor, aby mohly být předány provozovateli areálu. Zpáteční cesta byla problémová pro Láďu Suchánka, kterému se na trase porouchalo auto, ale díky Mílovi Brandejsovi, který dopravil Aleše Gureckého do Frýdku – Místku a Láďu do Karviné, vše dobře dopadlo. Potvrdilo se, že kolegialita a kamarádství mezi celnickými veterány trvá i nadále.

 

Na závěr nezbývá než poděkovat těm, kteří se na zajištění akce nezištně podíleli. Byli to členové VKCV Marie Šoková, Helena Nožková, Honza Halbrštát, Míla Brandejs, Láďa Brůha a naši podporovatelé Bohuslava Molková a Polda Kelnar. Děkujeme také členům kapely KONTRABAND Zuzce Jeníkové, Liborovi Netušilovi, Mílovi Vraštilovi, Petrovi Danielovi, které doplnili Milan Fogl,Jakub Nosek a Aleš Gurecký, který se po celou dobu pobytu staral o veselou náladu všech účastníků. Příští, v pořadí již 14. Setkání je plánováno v termínu 2. 10. – 4.10. 2020 a je otevřené pro všechny bývalé i současné zaměstnance celní správy.

 

Dovolujeme si požádat účastníky letošního setkání, kteří pořizovali fotografie z jeho průběhu, aby svoje snímky zaslali na mail boh.brandejs@seznam.cz , abychom je mohli využít ve fotogalerii na našich webových stránkách. Děkujeme.

 

 

 

 

Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Setkání celníků 2019