Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání Oušťáků - Prostřední Lipka 16

29. 11. 2018

 

Setkání „Oušťáků“

Poslední listopadová sobota letošního roku, byla na Horní Lipce vyhrazena pro setkání zaměstnanců bývalého Celního úřadu Ústí nad Orlicí a jeho útvarů. Patronát nad setkáním převzal Východočeský klub celních veteránů, mezi jehož členy a příznivci aktuálně najdeme 24 bývalých zaměstnanců ústeckého úřadu a celou řadu podporovatelů. Podnětem pro uspořádání této akce byl veliký zájem bývalých kolegů a spolupracovníků.

Během sobotního dopoledne se postupně sjížděli účastníci setkání a při společném obědě byla jídelna zcela zaplněna. Všichni si pochutnali na výborné marinované staročeské krkovici na zelenině s bramborem, z polévek byla na výběr kulajda a česnečka. Pro milovníky bezmasých jídel byl připraven těstovinový salát se zeleninou. Mezi širokým sortimentem nápojů bylo tradičně pivo z pivovaru HOLBA Hanušovice a to 12° Keprník a 11° Šerák, které chutnalo všem účastnicím i účastníkům.

V průběhu odpoledních a podvečerních hodin přijížděli či přicházeli další kolegové a konečný počet účastníků se vyšplhal na 62 osob. Kromě mnohahodinového vzpomínání a výměny aktuálních informací, měli účastníci možnost využít nabídku na turistickou vycházku a po návratu jejího organizátora Evžena Malého, dostali bohatou příležitost změřit s ním své šachové schopnosti. Kolegové z Klubu celníků Orlicko operativně zorganizovali pro zájemce, prostřednictvím svého člena Martina Šestáka, prohlídku nedávno otevřeného Východočeského památníku celnictví v Králíkách a využili zázemí Horní Lipky ke konání členské schůze klubu. Setkání pokračovalo večeří, ke které byla připravena svíčková na smetaně, pro milovníky uzenin pak čerstvě vyuzená Zbudovská klobása z Klášterce nad Orlicí. Po večeři se dostali ke slovu i milovníci zpěvu, které doprovázeli kytaristé Karel Adámek a Petr Daniel. Krátce po setmění se loučili první účastníci setkání a hlavní skupina odjela krátce před hodinou nočního klidu. Zbývající patnáctka účastníků pokračovala v zábavě do prvních nedělních hodin, ve kterých někteří odjeli domů a zbývající přespali na místě. Po nedělní snídani se pak rozloučili poslední účastníci.

Podle bezprostředních ohlasů se akce vydařila a prakticky všichni projevili zájem o její opakování v příštím roce. Organizátoři, kterými byli členové VKCV Marie Šoková, Iveta Maixnerová a Ladislav Brůha by touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří přijali pozvání a dokázali, že kolegialita či profesní sounáležitost pro ně nejsou prázdnými pojmy. Děkujeme příznivcům VKCV Jitce a Pavlovi Šnýdrovým a Poldovi Kelnarovi za nezištnou pomoc a perfektní servis pro účastníky setkání. Poděkování patří také Lucii Brůnové, která připravila výborný oběd i večeři. Věříme, že v podzimních měsících příštího roku najdeme vhodný termín pro další setkání.

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV

Foto: Vacek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Setkání Oušťáků - 24.11.2018