Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání s hejtmanem Pardubického kraje - 16. června 2017

21. 6. 2017

Setkání s hejtmanem Pardubického kraje

 

V pátek dne 16. června 2017 se na Horní Lipce setkali zástupci Východočeského klubu celních veteránů Jaromír Vacek a Ladislav Brůha s hejtmanem našeho kraje JUDr. Martinem Netolickým, PhD. Pan hejtman přijal pozvání místopředsedy našeho klubu na pracovní schůzku, která se týkala především rekonstrukce areálu bývalého oddělení Finanční stráže RČS, který Pardubický kraj získal bezúplatným převodem od celní správy v roce 2015. Byly prodiskutovány návrhy na úpravu venkovních prostor, zejména oplocení, které nebyly zahrnuty do stávající etapy rekonstrukce.

Debatovalo se také o možném personálním obsazení, využívání areálu po ukončení stavebních prací a další vzájemné spolupráci mezi Krajským úřadem a Východočeským celními veterány.

Údržbář pan Zdeněk Fišer informoval účastníky o aktuálním stavu příprav na rekonstrukci, která bude zahájena v pondělí dne 19. června 2017 a tak byla návštěva poslední příležitostí k pořízení fotodokumentace před zahájením stavebních prací.

Vzhledem k tomu, že pan hejtman měl v odpoledních hodinách pracovní povinnosti v Praze a večer na zahájení Smetanovy Litomyšle, bylo zhruba hodinové jednání ukončeno ochutnávkou domácí svíčkové z divočáka, kterou připravila kolegyně Marie Šoková, jejíž kuchařské umění ocenili všichni účastníci setkání.

Na zavěr bylo dohodnuto, že další setkání na této úrovni se uskuteční nejpozději při akci Cihelna 2017.

Ladislav Brůha, místopředseda VKCV