Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři veteráni a Mezinárodní den celníků

24. 1. 2015

Tři veteráni a Mezinárodní den celníků

   Celní úřad pro Královéhradecký kraj uspořádal při příležitosti Mezinárodního dne celníků slavnostní setkání, které se uskutečnilo dne 19. ledna 2015 v prostorách Muzea východních Čech. Součástí setkání bylo také předání Čestných odznaků CÚ pro Královéhradecký kraj.

  Jsme rádi a mimořádně si vážíme toho, že mezi oceněnými byli i tři celničtí veteráni Josef Hendrych, Leopold Kelnar a Ladislav Brůha, kteří z rukou plk. Mgr. Františka Haláse - 1. zástupce ředitele celního úřadu  pro Královéhradecký kraj  a za přítomnosti GŘ GŘC plk. Mgr. Petra Kašpara, převzali stříbrné čestné odznaky za práci odvedenou ve prospěch CS i za pokračující spolupráci v současné době. Nejen tito ocenění, ale celá celnická veteránská obec si mimořádně váží toho, že naši následovníci na nás nezapomínají a většinově oceňují naši práci.

   Děkujeme a ujišťujeme, že nikdo z východočeských celních veteránů nesní o tom, jak se bude jenom válet, válet a válet, naopak chceme i nadále naplňovat záměry, které jsme si dali jako základní cíle naší činnosti. Slavnostní setkání bylo pro celnické veterány i příležitostí k diskusím s přítomnými služebními funkcionáři CS, kolegy v činné službě i zástupci dalších pozvaných institucí. I v tom je jeho velká hodnota.

predel.jpg

   Východočeský klub celních veteránů využil této slavnostní příležitosti k tomu, aby předal ocenění členovi čestné jednotky prap. Petru Píchovi, který převzal z rukou předsedy klubu plk.v.v. Bohumila Brandejse bronzovou pamětní medaili Východočeského klubu celních veteránů za významný podíl na činnosti dobrovolné jednotky čestné stráže příslušníků celní správy a její pravidelné účasti na akcích propagujících současnost i historii cla, celnictví a Finanční stráže RČS.

Rada Východočeského klubu celních veteránů