Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvodní informace k 7. Pochodu Finanční stráže

14. 12. 2022

Vážení příznivci turistických pochodů, Východočeský klub celních veteránů, ve spolupráci s Pochodnickým spolkem Lanškroun, pro Vás připravil již 7. Pochod Finanční stráže, který se uskuteční

 

v pátek 16.6. a v sobotu 17. 6. 2023.

 

Na letošní ročník jsme připravili kromě změny tras novinku, kterou bude noční trasa v pátek 16.6. 2023. Místo startu a cíle pochodu bude, stejně jako v roce 2022 v areálu bývalého Oddělení Finanční stráže v Prostřední Lipce č.p. 16, kde má Východočeský klub celních veteránů své sídlo.

 

Vzhledem k neustále se zvyšujícím se nákladům na organizaci, jsme navýšili základní účastnický poplatek na 700,- Kč. V rámci tohoto poplatku obdrží každý účastník medaili se stužkou, dekret o absolvování pochodu, balíček s občerstvením v igelitové tašce s logem pochodu a po příchodu do cíle teplé jídlo.

 

Další změnou jsou nové trasy pochodu, kratší v délce cca 18 km, která má v pátek 16.6. noční variantu a v sobotu variantu denní. Dlouhá trasa bude mít tentokrát délku 34 km. Trasy jsou situovány v okolí masivu Králického Sněžníku a Dolní Moravy, část je vedena po území Polska. Na kontrolních bodech bude, na základě kladných ohlasů z minulého ročníku, opět možnost zakoupit teplé i studené občerstvení a jídlo. Trasy pochodu budou v měsíci lednu vyvěšeny na webových stránkách.

 

Pro zájemce bude v areálu Prostřední Lipka zajištěno od pátku do neděle také ubytování, cena za jeden nocleh zůstává 280,- Kč. K dispozici je 35 lůžek, která budou obsazována postupně podle došlých přihlášek. Pro příznivce stanování vyčleníme v areálu prostor, cena za 1 stan je 50,- Kč s tím, že zahrnuje i možnost využití sprch v suterénu hlavní budovy. Požadavky na ubytování uveďte do přihlašovacího formuláře. Pokud počet zájemců o ubytování přesáhne výše uvedenou kapacitu, budeme, v případě zájmu, jednat o možnosti ubytování ve SOUO Dolní Lipka, aktuální cena za 1 nocleh je 350,- Kč, nebo v některém penzionu na Horní Lipce. Případné dotazy k ubytování a stravování zasílejte na l.bruha@centrum.cz

 

Stravování, občerstvení a ubytování bude zajištěno v areálu od pátku 16.6. od 13.00 hodin do neděle 18.6. do 10.00 hodin. Konkrétní nabídku jídel a občerstvení zveřejníme nejpozději týden zahájením pochodu.

 

Pokud k dopravě do místa startu zvolíte motorový dopravní prostředek, je třeba tuto skutečnost uvést do přihlašovacích údajů, abychom včas zajistili dostatečný počet parkovacích míst.

 

Platby ze zahraničí zasílejte na účet číslo 2501131948/2010, zřízený pro tento účel u FIO Banky.

 

Na páteční večer se budeme snažit opět připravit posezení u táboráku s hudebním doprovodem. Pro účastníky pochodu bude, stejně jako v předchozích ročnících, připraven pod altánem a přístřešky dostatečný počet míst k sezení.

Pokud jde o upomínkové sklenice s logem pochodu, není třeba tyto objednávat předem. Východočeský klub celních veteránů vede aktuálně jednání s výrobcem o druhu sklenice a ceně. V případě, že dojde dohodě a závazné objednávce, najdete vzor sklenice na webových stránkách včetně ceny, za kterou bude ve volném prodeji v místě startu pochodu.

 

O dalších aktualitách k letošnímu pochodu Vás budeme průběžně informovat na webových stránkách Východočeského klubu celních veteránů www.vkcv.estranky.cz a Pochodnického spolku www.pochodnickyspolek.cz

 

Přejeme Vám klidné a spokojené prožití svátečních dnů, do roku 2023 pak především pevné zdraví. Těšíme se na viděnou při startu 7. Pochodu Finanční stráže RČS.

 

 

Za Východočeský klub celních veteránů

Ladislav Brůha, místopředseda