Jdi na obsah Jdi na menu
 


VII. SETKÁNÍ CELNÍKŮ NA HORNÍ LIPCE - ZÁŘÍ 2013

3. 6. 2013

Východočeský klub celních veteránů
Horní Lipka č.p. 16    561 69 Králíky

Pozvánka  -  avízo

Vážené kolegyně,
Vážení kolegové,

     Východočeský klub celních veteránů v souladu s plánem činnosti na rok 2013, který byl schválen na výroční schůzi v březnu tohoto roku, připravuje již

7. SETKÁNÍ CELNÍKŮ NA HORNÍ LIPCE
VE DNECH 27. 9. – 29. 9. 2013

     Tato akce vznikla v roce 2004 pod názvem „ Hraničář “ a původním záměrem pořadatelů bylo umožnit setkávání českých a polských celníků, kteří vykonávali službu na hraničních přechodech v územní působnosti stávajícího CŘ Hradec Králové. Pořadatelé postupně  rozšířili nabídku této akce i pro širší okruh zájemců.  Stejně jako v loňském  roce bychom chtěli nabídnout možnost účasti na této akci také členům Spolku celníků ČR, což znamená i všem Klubům celníků v České republice, ale také všem dalším zájemcům z řad CS, včetně bývalých zaměstnanců.  Vzhledem k tomu, že podle zájmu o účast na tomto setkání musí pořadatelé v dostatečném předstihu zajistit ubytování, dopravu a další organizační záležitosti, zveřejňujeme v dostatečném předstihu návrh programu.

     Dovolujeme si požádat všechny případné zájemce o účast na této akci, aby nám sdělili svůj předběžný zájem a to do 31. 7. 2013 s tím, že následně do 31. 8. 2013 potvrdí účast závazně. Po loňské zkušenosti preferujeme individuální přihlášky zájemců. Stravování a občerstvení bude od příjezdu až do ukončení zajištěno v areálu CS na Horní Lipce, kde bude také až do vyčerpání kapacity zajištěno pro účastníky setkání ubytování; pro zbývající zajistíme ubytování v penzionu vzdáleném cca 1 km. Děkujeme za pochopení.

     Na základě připomínek účastníků a loňských praktických zkušeností, se pořadatelé rozhodli upravit sobotní program tak, aby byla možnost zvolit si účast na akci podle svého uvážení. To znamená, že v dopoledních hodinách proběhne jak vzpomínková akce ve Vrchní Orlici, tak výstup na Králický Sněžník. Záleží pouze na účastnících, kterou akci si vyberou.

Program:

Pátek  27. 9.

Příjezd účastníků od 14.00 hodin;
Večer posezení u táboráku s hudbou
Sobota 28. 9.
8.00
Odjezd autobusu s účastníky výstupu na Králický Sněžník do místa zahájení výstupu. Po ukončení výstupu bude zajištěna doprava zpět na Horní Lipku.

9.00
Odjezd autobusu do Vrchní Orlice – Bartošovic v Orlických     horách na vzpomínkovou akci u pomníku dozorce Finanční stráže Josefa Navrátila, který byl 25. září 1938  zákeřně postřelen během hlídky a 2. října v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou zemřel. Součástí  akce je i zádušní mše za padlé příslušníky FS.


Pro ty, kteří nebudou mít zájem o účast na výše uvedených  akcích je možno zajistit návštěvu expozice ve Vojenském muzeu Králíky, tvrz  Hůrka,  prohlídku kláštera s Památníkem obětem internace z let 1950-61, atd.


Odpoledne a večer bude věnováno konverzaci s hudebním doprovodem.
Neděle  29. 9.

Na nedělní dopoledne je, v případě dostatečného zájmu, možno zajistit návštěvu rybárny v polském Kamieńczyku, kde je možnost si  nechat připravit ke konzumaci vybranou rybu.


Předběžné přihlášky či dotazy směřujte na člena rady VKCV p. Ladislava Brůhu, který je garantem této akce. Kontakt  l.bruha@centrum.cz , tel. 603598891, preferujeme dotazy mailem.

                                                             Bohumil Brandejs
                                                             emeritní celní rada
                                                             předseda VKCV  HL  v.r.