Jdi na obsah Jdi na menu
 


Východočeský klub celních veteránů gratuluje majoru v.v. Mgr. Jaromíru CHARAMZOVI - 27. ledna 2023

31. 1. 2023


 

sssss.png
Informace o účasti policejního prezidenta na setkání se členy spolku VETERÁN POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY z. s.

Dne 27. 1. 2023 se prezident Policie České republiky genmjr. Mgr. Martin Vondrášek, v doprovodu krajského ředitele PČR Pardubického kraje, plk. Mgr. Jana Ptáčka, MBA a za přítomnosti prezidenta spolku, brig. gen.v.v. JUDr. Jaroslava Zemana a členů prezidia spolku, zúčastnil v Rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí, slavnostního setkání členů spolku VETERÁN POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY z. s., na kterém byl člen spolku, kpt. v.v. Mgr. Jaromír Charamza, jmenován policejním prezidentem do hodnostního označení major.

Prezident policie ČR při slavnostním jmenování   ocenil práci mjr.v.v. Jaromíra Charamzy v průběhu jeho služebního poměru u PČR a po jeho ukončení ve prospěch spolku při propagaci Policie ČR u veřejnosti a ředitel PČR Pardubického kraje plk. Mgr. Jan Ptáček, MBA předal oceněnému, jako výraz ocenění jeho dosavadní badatelské činnosti v mapování historických událostí PČR v regionu a za spolupráci kdy oceněný dlouhodobě a aktivně působil ve funkci krajského koordinátora spolku a spolupracoval s PČR Pardubického kraje, útočný nůž PČR Pardubického kraje s poř. č. 005.

Slavnostního setkání a ocenění se zúčastnila i ředitelka Rehabilitačního ústavu Mgr. Světlana Jeřábková a náměstkyně léčebné péče MUDr. Markéta Tušlová, které seznámili přítomné s činností ústavu a rozsahu poskytované péče. Ocenili jakou péči a pozornost věnují veteráni a vedení PČR bývalým příslušníkům PČR, udržují s nimi kontakt i po ukončení jejich činnosti u PČR, který si zaslouží obdiv. Tato událost se jistě významně zapíše do historie tohoto ústavu.
Prezident spolku VETERÁN POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY z. s., brig. gen.v.v. JUDr. Jaroslav Zeman poděkoval policejnímu prezidentu PČR, řediteli krajského ředitelství PČR Pardubického kraje a vedení Rehabilitačního ústavu za účast na tomto slavnostním aktu, kterého si spolek velmi váží. Svědčí to i tom, že spolek má u vedení PČR   a veřejnosti podporu a odchod příslušníka PČR do výslužby nemusí být tím posledním krokem, kterým zpřetrhává své vazby na Policii ČR. Na příkladu mjr.v.v. Mgr. Jaromíra Charamzy lze demonstrovat, že se lze realizovat v profesním spolku i po odchodu do výslužby a předávat své zkušenosti těm, kteří o to projeví zájem. Zdůraznil, že oceněný byl dlouholetým krajským koordinátorem Pardubického kraje, byl jakýmsi pevným mostem mezi policií ČR a jejím profesním společenstvem při propagaci PČR u veřejnosti a spolupráce spolku s dalšími, podobným profesními spolky bezpečnostních složek a armády. A za to je potřebné mjr.v.v. Jaromíru Charamzovi poděkovat. Poděkoval i vedení Rehabilitačnímu ústavu za podporu a umožnění tohoto slavnostního setkání.

 
 


za VETERÁN POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY z .s.
JUDr. Miloslav Oliva viceprezident spolku

 

sssss.png

sssss.png