Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení akce CIHELNA 2013

13. 10. 2013

   Po 54 dnech od ukončení Cihelny 2013 se v objektu CS na Horní Lipce znovu setkali zástupci všech složek, které se podílely na organizaci této akce. Tentokrát už v poklidu a bez obav z nepředvídaných komplikací, které při průběhu akce mohou kdykoliv nastat. Již potřetí byl organizátorem setkání Východočeský klub celních veteránů, který se krátce po svém vzniku stal spolehlivým partnerem organizátorů Cihelny.

   Po příjezdu všech účastníků a krátkém neformálním přivítání, proběhlo vlastní vyhodnocení akce, v jehož průběhu dostali zástupci všech složek prostor, aby se vyjádřili jak k přípravě akce, tak jejímu vlastnímu průběhu. Cílem setkání je upozornit na chyby a problémy, kterých je třeba se v dalším ročníku vyvarovat, aby vysoká úroveň Cihelny byla zachována i do budoucna. Po téměř tříhodinové diskuzi, byla oficiální část vyhodnocení ukončena večeří, ke které se podával výborný gulášek.  Po večeři následovalo neformální posezení, při kterém se vzpomínalo na minulé ročníky, plánovaly se ty příští a při dobrém 11° Šeráčku z pivovaru HOLBA v provedení světlém a polotmavém, se diskutovalo o spoustě dalších věcí. Za kytarového doprovodu králického místostarosty pan Vyšohlída pak dostali prostor i milovníci zpěvu. Vzhledem  ke složení osazenstva zaznívaly často písně s vojenskou tématikou např. Mohelna, ale zkrátka nepřišly ani další součásti IZS, takže jsme si všichni zazpívali také „ Co jste hasiči „ . Zkrátka bylo to pohodové setkání dobrých známých, kteří si mají o čem povídat.

  Letošního vyhodnocení Cihelny se zúčastnili i vedoucí služební funkcionáři obou východočeských celních úřadů. Věříme, že hodnocení účasti celníků, včetně členů VKCV, které si vyslechli na vlastní uši, je potěšilo a do dalších ročníků inspirovalo ke spolupráci.

  Akce Cihelna si přes vysokou návštěvnost, letos to bylo více jak 17.000 diváků ,  uchovala svůj osobitý, k návštěvníkům i účinkujícím, přátelský charakter. Úspěšně se brání komercionalizaci, je to převážně akce vzpomínková a prezentační, nikoliv propagační či manifestační. Taková nepochybně bude i Cihelna 2014, na které se určitě znovu setkáme.

                                                                       Rada VKCV