Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení Cihelny 2023

Ve čtvrtek 12.10. se konalo v bývalém objektu celní správy v Prostřední Lipce, vyhodnocení 24. ročníku vojensko – historické vzpomínkové akce „ Cihelna “. Pozvání přijali představitelé většiny složek, které se na organizaci této akce podílely, aby provedli vyhodnocení vlastního průběhu. Hostitelem byl opět Východočeský klub celních veteránů.

 

Krátce po třetí hodině odpolední jsme přivítali první účastníky. Někteří si pochutnali na dršťkové polévce, jiní zvolili koláče a po drobném občerstvení přišlo na řadu vlastní jednání. Vyhodnocení zahájil starosta města Králíky ing. Václav Kubín a poté následovala prezentace k průběhu akce, kterou představili kpt. Tomáš Veselka a náčelník Agentury logistiky plk. gen. št. ing. Michal Sladký. Součástí prezentace bylo také upozornění na některé nedostatky, ke kterým při přípravě a vlastním průběhu „Cihelny“ došlo. Následovala prezentace MěÚ Králíky, kterou provedl starosta Václav Kubín, který mimo jiné, ocenil podíl našeho klubu na zdárném průběhu akce. Následovaly příspěvky zástupců jednotlivých složek. V diskuzi byla zmíněna také možnost účasti příslušníků SON Celní správy, jejichž dynamická ukázka byla v letech 2006 – 2011 součástí programu. Celní správu ČR zastupovali plk. Robert Vízdal a por. Ludmila Říhová z CÚ pro Pardubický kraj. VKCV byl zastoupen předsedou Mílou Brandejsem a místopředsedou Ladislavem Brůhou. Starosta města Králíky a plk. generálního štábu ing. Michal Sladký, na závěr potvrdili dohodu o termínu konání jubilejního 25. ročníku Cihelny, který se uskuteční ve dnech 16.8. – 17.8. 2024.

 

Poté následovalo tradiční posezení, při kterém se diskutovalo také o příštím ročníku „Cihelny“. K dobré atmosféře nepochybně přispěla i výborná večeře, ke které Polda Kelnar, s podporou Oldy Švédy, připravil přírodní vepřový plátek se zapékanými brambory. Milovníci piva si pochutnali na 11° Šeráku z Hanušovického pivovaru.

 

Pokud se týká ročníku příštího, tak v neformální diskuzi, zástupci jednotlivých složek potvrdili zájem podílet se opět na organizaci. To platí i o Východočeském klubu celních veteránů, který akci zapracuje do plánu klubové činnosti a předloží ke schválení výroční členské schůzi. Zástupci armády i města Králíky deklarovali svůj zájem o další spolupráci i s naším klubem

 

Na závěr je třeba poděkovat těm, kteří pomáhali zajistit letošní vyhodnocení Kromě členů VKCV Míly Brandejse, Jirky Novoselského, Poldy Kelnara a Ládi Brůhy, to byl již tradičně Olda Švéda. Věříme, že s celou řadou dalších, se všichni budou podílet také na účasti VKCV na jubilejním 25. ročníku „ Cihelny „ v roce 2024.

 

 

 

Za radu VKCV

Ladislav Brůha, místopředseda