Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze 2017

20. 2. 2017

 

   Výroční členská schůze 2017

 

  V sobotu  dne 18. února 2017 se na Horní Lipce uskutečnila v pořadí již 6. výroční členská schůze Východočeského klubu celních veteránů. Vlastní VČS předcházelo páteční jednání rady VKCV se členy revizní komise klubu o výsledcích provedené kontroly hospodaření a sobotní dopolední jednání členů rady VKCV.

 

   Krátce před jedenáctou hodinou se postupně začínali sjíždět členové a příznivci klubu a také pozvaní hosté. Následoval společný oběd, ke kterému připravily kuchařky výborný vepřový plátek s americkými brambory a zelným salátem.

 

  Ve 13:00 hodin po obědě zahájil  předseda klubu Míla Brandejs schůzi, na které přivítal hosty,  předsedu Klubu vojáků v záloze SG PR kpt. Jana Ląka, předsedu Klubu celníků Orlicko Bc. Vojtěcha Skalníka a také členy a příznivce našeho klubu. V průběhu schůze pak také kolegy z Pochodnického spolku Lanškroun, předsedu Bc. Roberta Čadu a Romana Vasserbauera.

 

   Vlastní program začal volbou návrhové a volební komise. Poté předseda přednesl zprávu o činnosti klubu v roce 2016 a stručně informoval o jednotlivých akcích. Zprávu o činnosti doplnil některými informacemi místopředseda Ladislav Brůha.

 

     Následovala zpráva o hospodaření, se kterým seznámil účastníky tajemník rady Jirka Panuš. Zásluhou celé řady členů, příznivců a podporovatelů můžeme naše hospodaření, včetně vedení účetnictví, označit za mimořádně dobré  a zodpovědné.

 

   Vzhledem k tomu, že letošní VČS byla volební, byla dalším bodem programu volba rady a revizní komise na další dvou leté období. Důvěru znovu dostali stávající členové obou klubových orgánů.

 

  Kolega Panuš  informoval o stavu členské základny, kterou aktuálně tvoří   třicet tři členů a devět oficiálních příznivců klubu. VČS následně schválila přijetí Mgr. Petra Kašpara za člena klubu a Mgr. Jana Ląka  do řad  příznivců VKCV, čímž se počet členů  zvýšil na 34 a počet příznivců na 10.

 

    Místopředseda klubu Láďa Brůha představil návrh plánu klubové činnosti na rok 2017, ve kterém zůstávají zachovány všechny tradiční akce, jejichž jsme pořadateli nebo se na jejich pořádání podílíme. Navíc je do plánu zahrnut I. ročník Pochodu Finanční stráže a vlakový výlet do PR. Byly také schváleny zásady financování akcí, kterých se členové klubu zúčastňují na pozvání jiných organizací.

 

  V následné  diskuzi zazněly informace o stavu příprav na pochod Finanční stráže,   připravované rekonstrukci areálu Horní Lipka, harmonogramu aktivit VKCV, souvisejících s vyklizením užívaných prostor a celá řada dalších. Následovalo schválení usnesení a závěrečné slovo předsedy klubu. Po neformální diskuzi začali postupně účastníci odjíždět.

 

    Děkujeme všem, kteří přijali naše pozvání a těšíme se na další setkání při akcích VKCV. Poděkování patří také těm, kteří VČS připravili a vytvořili nám potřebné zázemí.

.

 

                                                            Rada VKCV

 

Náhledy fotografií ze složky Výroční čl. schůze VKCV - HL 18.02.2017