Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zastupitelé kraje Pardubického na Horní Lipce - 31. října 2013

4. 11. 2013

Schůzka s hejtmanem Pardubického kraje     

     Dne 31. října 2013 navštívili objekt celní správy v Horní Lipce vybraní zastupitelé Pardubického kraje v čele s panem hejtmanem Martinem Netolickým. Cílem návštěvy byla zevrubná prohlídka areálu, aby před  případným hlasováním o bezúplatném převzetí objektu do majetku kraje byl posouzen stav areálu, možnosti jeho využití pro potřeby krajského úřadu a realizace některých projektů ve spolupráci s Východočeským klubem celních veteránů. Aktuální situaci, historii budovy, náklady spojené s provozem a další informace poskytli zastupitelům ředitel odboru 13 GŘC ing. Josef Hrubý a členové rady VKCV Jiří Panuš a Ladislav Brůha.

   Všichni zastupitelé byli příjemně překvapeni velmi dobrým technickým stavem objektu, vysoce hodnotili podíl zaměstnanců celní správy na jeho zvelebení, péči a starostlivost členů klubu východočeských celních veteránů při jeho využívání a údržbě. Vzhledem k dislokaci areálu a široké škále možností využití pro potřeby krajského úřadu, včetně možnosti spolupráce s partnery z Polské republiky, budou zúčastnění navrhovat v rámci svých klubů převzetí areálu do majetku kraje.

   Přítomní zástupci VKCV vysoce hodnotí snahu krajského úřadu pomoci zachránit objekt pro obecně prospěšné využití a vstřícnost vůči  celnickým veteránům, aby mohly pokračovat všechny tradiční akce, pro které poskytuje Horní Lipka nezbytné zázemí. Ani tato skutečnost však nic nemění na přesvědčení našich členů, že nejlepším řešením i pro celní správu a její zaměstnance, by bylo zachování objektu v jejím majetku.

                                                           Za radu VKCV

                                                           Jiří Panuš, Ladislav Brůha