Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRACÍ ŘÁD 19.SPORTOVNÍCH HER 2021

15. 9. 2021

HRACÍ ŘÁD 19.SPORTOVNÍCH HER 2021

Termín konání: 25.9. – 26.9.

Soutěžní disciplíny: střelba,volejbal,nohejbal,stolní tenis

Na sportovní hry se přihlásilo 6 družstev( v závorce jméno vedoucího družstva) – Krajský úřad Pardubice (Smejkal), Povedená partička celníků (Husárová), Torzo celní legie Jičín(Schauer), DUC-S Wroclaw (Bober) , Finanční úřad Pardubice (Kopřiva) a Východočeský klub celních veteránů Prostřední Lipka (Pinkas).

S přihlédnutím k počtu přihlášených družstev a využití zázemí sportovní haly v Červené Vodě pro sobotní sportovní program, rozhodli pořadatelé o hracím systému, družstva se ve všech disciplínách utkají systémem každý s každým.

Na základě jednání s provozovatelem sportovní haly, bude do zázemí haly možný přístup pouze po přezutí venkovní obuvi, do sportovní části haly pak výhradně v sálové sportovní obuvi bez jakýchkoliv hrotů či hřebů na podrážkách.

Sobota 25.9.

Volejbal(6)

Všechna utkání se hrají na dva vyhrané sety. Set končí dosažením 15 –ti vyhraných míčů, bez ohledu na rozdíl v celkovém skóre. O konečném umístění ve rozhodují nejprve body , při rovnosti bodů sety a to nejprve rozdíl setů, při stejném rozdílu vyšší počet vyhraných setů, při rovnosti setů,rozhodují obdobným způsobem jako u setů míče. Pokud by došlo ke shodě ve všech uvedených kriteriích mezi 2 družstvy rozhoduje vzájemné utkání.

Nohejbal (3)

Všechna utkání se hrají na dva vyhrané sety, které se hrají do 10 – ti vyhraných míčů, bez ohledu na rozdíl v celkovém skóre O konečném umístění se rozhoduje podle stejných kriterií jako v odbíjené.

Neděle 26.9.

Stolní tenis

Hrají dvoučlenná družstva, utkání končí v okamžiku, kdy jedno z družstev vyhraje dva zápasy. Pokud je stav na zápasy 1 : 1, rozhodne o výsledku čtyřhra. Jednotlivé zápasy se hrají na dva vyhrané sety, set končí dosažením 10-ti vyhraných míčků. Hráčům doporučujeme, aby si přivezli vlastní pálky, jinak se musí spokojit s pálkami, které mají k dispozici pořadatelé. Vzhledem k prostorovým podmínkám si hráči počítají a evidují skóre setů a zápasů sami, výsledek stvrdí oba hráči podpisem na záznamu o utkání.

Vítězná družstva získávají do tabulky 2 body.

Střelba ze vzduchovky(4)

Střílejí čtyřčlenná družstva. Pro zachování srovnatelných podmínek střílejí všichni účastníci ze zbraní připravených pořadateli, není povoleno použití jiných zbraní. Terče budou klasické, střílí se 5 ran z polohy stojícího střelce v omezeném čase 2 minuty. Vzdálenost palebné čáry bude stanovena s ohledem na klimatické podmínky před zahájením střelby. Před vlastní soutěžní střelbou má každý člen družstva 5 nástřelných ran v omezeném čase 2 minuty. Při rovnosti nastřílených bodů přichází na řadu rozstřel.

V závorkách u jednotlivých disciplín je uveden povinný počet hráčů či závodníků, kteří musí být v průběhu celého zápasu na hřišti. Výjimku může v odůvodněných případech povolit, po složení kauce, organizátor soutěže.

Pořadí v každé disciplíně bude bodováno od 6 do 1 bodu, družstvo s největším bodovým ziskem v součtu všech disciplín se stává celkovým vítězem 19. ročníku sportovních her. Každé zúčastněné družstvo může nominovat do soutěží maximálně 10 hráčů, výjimku schvaluje pořadatel. Všichni hráči musí být současní nebo bývalí zaměstnanci CS,FS,VS či KÚ. Výjimku může povolit pouze organizační výbor. Není povolen start hráčů za více zúčastněných družstev, výjimku povoluje organizační výbor. Pořadatelé si vyhrazují možnost změny programu her.